Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gränna-Omberg/Tåkern är Sveriges vackraste rutt

En fjärdedel valde Gränna-Omberg/Tåkern som landets vackraste rutt i en färsk undersökning.

Werksta - ett företag specialiserat på skadereparationer på bilar - ligger bakom undersökningen. Företaget ville genom en konsumentenkät ta reda på vilken väg som svenskarna tycker är den vackraste i landet.

En klar vinnare blev Gränna-Omberg/Tåkern. En av fyra valde rutten som går längs sjön Vättern i Jönköpings län.

– Resultatet överraskar mig inte, eftersom den idylliska vägen till stora delar går längs stränderna vid Sveriges näst största sjö, Vättern, säger Jimmy Bysell från Werksta i pressmeddelande.

Undersökningen visar även att över hälften av dem som svarat planerar att göra en så kallad bilhemester i Sverige och företaget påpekar då att sträckan Gränna-Omberg/Tåkern bör läggas på minnet.

Näst vackraste vägsträckan blev Kustvägen Österlen i Skåne. Just sträckan mellan Brösarp och Ystad har tidigare utsetts till landets vackraste tack vare det mångfaldiga landskapet utanför bilfönstret. Men den här gången var det alltså en annan rutt som blev favorit.

På tredje plats hamnade Ullånger-Höga kusten-bron. Det var dock en tuff kamp mot Kustvägen i Bohuslän om bronsplatsen.

– Det finns otroligt många fantastiska rutter att upptäcka i Sverige och jag hoppas att så många som möjligt kommer att besöka vårt lands smultronställen. Rutterna är väl markerade och längs dem finns det många bra vilo- och utkiksplatser, säger Jimmy Bysell.