Kommunens sportlovsprogram är spikat. Fritidsledare Sören ”Söppe” Carlsson är nöjd med vad man har att erbjuda.

– Med tanke på att vi inte fått något statligt bidrag till det här lovet i år var jag lite orolig för att programmet skulle bli lite tunt, men nu finns det ett brett utbud, tycker han och fortsätter:

– Det är föreningarna som gör det stora jobbet på sportlovet. Genom att arrangera aktiviteter får de också en bra chans att visa upp sin verksamhet.

Aktiviteter utomhus

Sören Carlsson hoppas förstås att vintern håller i sig även nästa vecka. Som sig bör på ett sportlov finns det en del att göra utomhus.

På måndag och onsdag, till exempel, uppmanas Aneby unga att komma till Jularpsbacken för att åka skidor och pulka samt grilla korv. Samma aktivitet arrangeras vid Sunhults skola.

SOK Aneby inbjuder vid två tillfällen under veckan till skidåkning vid Tallbacken och med möjlighet att låna utrustning. På fredagen i sportlovsveckan kan man ägna sig åt skridskoåkning i Frinnaryd och på lördagen åt vinterfiske.

Bordtennis är ytterligare en fysisk aktivitet som erbjuds och så är det öppet i Furulidsbadet.

Kim Giron var på lanparty i Frinnaryd förra året. Snart får han chansen igen.

Foto Julia Löfquist

På biblioteket arrangeras både skrivartävling, sagostund och pyssel. I Bälaryds bygdegård finns filmvisning och lan på programmet. Lan arrangeras även i både klubbstugan i Sunhult och Frinnaryds bygdegård. Flera bioföreställningar i Konserthuset är också bokade.

Det finns ytterligare aktiviteter som arrangeras av föreningar under sportlovet, men som inte finns med i det officiella programmet.