Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giftiga alger – avråder från bad i stor Tranåssjö

På grund av giftiga alger avråds folk från att bada i sjön Noen. Detta meddelade Tranås kommun på sin hemsida på torsdagseftermiddagen.

Sjön Noen har drabbats av blågröna alger. Dessa kan vara giftiga för både djur och människor. Därför avråds folk från att bada i den stora sjön i Tranås kommuns sydvästra del (sjön sträcker sig även in en bit i Aneby kommun).

På kommunens hemsida stod det på torsdagseftermiddagen att det var länsstyrelsen som avrådde från bad, men enligt länsstyrelsens kommunikationschef är beslutet kommunens.

Bakgrunden är att en privatperson lämnade in ett prov till länsstyrelsen. Detta analyserades sedan. Resultatet visade att det fanns cyanobakterier som kan producera toxiner. Länsstyrelsen lämnade över den informationen till kommunen som sedan tog beslut om avrådan från bad.

LÄS MER: Så bra är badvattnet i Aneby