Den förändrade lägesbilden kring försvinnandet påverkade inte sökinsatsen. Den drog igång med full kraft under onsdagsmorgonen med ett stort antal frivilliga på plats vid polishuset i Eksjö.

– Jag tycker det är viktigt att man ställer upp när det är nånting sånt här. Man bara lämnar allt och sticker iväg, sa Anna-Lena Asplund, en av de frivilliga som tidigt på morgonen tagit sig till Missing Peoples ledningscentral och väntade på att få komma iväg ut i skogen.

Anna-Lena Asplund deltog även i tisdagens resultatlösa sökande som avslutades sent på kvällen.

– Vi avsökte ett område vid masten ovanför Sjunnarydssjön för man har ju hört en indikation från mobilen där. Men vi hittade ingenting.

Tätt intill varandra mer eller mindre dammsuger Missing Peoples frivilliga terrängen, enligt ett väl beprövat och framgångsrikt koncept.

– Vi går väldigt tätt. Så tätt att man ser fötterna den andra. Och söker under rotvältor och allt man kan hitta. berättade Anna-Lena Asplund.

Under tisdagen blev till slut vädret och kylan ett bekymmer, trots stort engagemang i leden.

– Det blev faktiskt så blött och rått att vi fick avbryta, då var klockan runt halvnio på kvällen.

Johan Olsson från Borås var en av onsdagens sökledare i terrängen.

– Man ser det fina i samhället mitt i allt det tragiska en sån här dag, förklarade han

– Alla hjälps åt för klara det sökande vi åtagit oss att utföra åt polisen. Nån kokar kaffe, en annan lagar mat för att stötta dem som letar i skog och mark.

Johan Olsson framhöll att han som sökledare såg det som en av sina uppgifter att hålla kolla på de frivilliga och se till så ingen åtagit sig att delta i något man egentligen inte mäktade med.

– Det finns de som känner Nathalie här idag. För dem kan sökandet i slutändan bli för tungt, sa han.