Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fransson ny målvaktstränare i Taif

Jonas Fransson återvänder till sin moderklubb Tranås AIF. Denna gång som målvaktstränare. – Det ska bli jäkligt kul att komma hem och hjälpa till, säger 38-åringen.

Tranås AIF meddelade under fredagen flera nyheter. Bland annat att forwarden Kristoffer Backman och backen Hannes Rydin Irebro är klara för en fortsättning i klubben.

Dessutom är ytterligare ett nyförvärv klart.

– Vi har en forward till som är klar för oss, men honom går vi inte ut med riktigt ännu, säger sportchefen Stefan Fransson.

Enligt tidningens uppgifter rör det sig om Robin Byström, som vi tidigare skrivit om.

Därmed har sportchefen endast har en backplats att fylla innan truppen är fulltalig inför kommande säsong.

Men fredagens stora nyhet var alltså inget spelarförvärv, utan att Jonas Fransson återvänder till moderklubben Tranås AIF. Den rutinerade målvakten, som spelat för klubbar som HV71, Leksand, Linköping och Rögle, lade ner sin spelarkarriär efter den gångna säsongen. Kommande säsong kommer Jonas Fransson att vara målvaktstränare i Taif.

– Jag har gått utbildningarna som krävs och var färdig i början av juni. Då hörde jag mig för hos Stefan om Taif var intresserade av att ha min hjälp på något sätt. Han tyckte det var roligt att jag hörde av mig så han nappade, säger Jonas Fransson, som för en tid sedan insåg att han inte ville släppa hockeyn helt när han skulle lägga av med sin aktiva karriär.

– De två senaste åren i Västervik kände jag mer och mer att jag ville bli målvaktstränare. Efter säsongen i år har jag betat av utbildningarna en efter en. Ishockey är något jag hållit på med hela livet så det vore synd att bara avsluta det.

Den rutinerade målvakten har spelat i många klubbar på hög nivå, haft många olika ledare omkring sig och just erfarenheten blir en av hans styrkor som målvaktstränare.

– Jag har tänkt: ”Hur är den perfekta målvaktstränaren för mig?” Det jag kommit fram till att man vill att målvaktstränaren ska lyssna på målvakten. Det måste vara ett samspel för att det ska bli bra.

Jonas kommer att bo kvar i Linköping och pendla till sitt nya uppdrag i Tranås minst två gånger i veckan. Sportchefen Stefan Fransson är mer än nöjd med tillskottet i ledarstaben.

– Det känns jättekul att en gammal taifare efter alla år vill komma hem till sin moderklubb igen. Det känns positivt på alla sätt och vis, och det känns rätt i läget där vi är nu att få in en hemvändare som vill vara med och bidra.

Var det svårt att lösa detta?

– Nej, säger sportchefen och skrattar. Det var inte svårt alls. Egentligen har det gått väldigt snabbt men vi har hittat en bra möjlighet för alla. Taif blir ju Jonas språngbräda i hans nya karriär som målvaktstränare samtidigt som vi får in all den rutin som han har.