Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslaget – så kan man locka turister till Höganlofts rastplats

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Det finns en stor efterfrågan på ett matställe på Höganlofts rastplats, menar den läsare som kommer med en rad egna idéer om hur och var restaurangen/kaféverksamheten ska placeras. Samtidigt efterlyser Tranåsbon en tävling.

Platsen där första föreslagna placeringen av restaurangen/kaféverksamheten kan ligga är i den södra änden av rastplatsen där det för närvarande bara är en naturtomt. Från den platsen så blir det ju en väldigt fin vy ut över hela staden och sjön Sommen. Och det går ju att flytta den nuvarande fikaplatsen som nu är på södra kullen ovanför parkeringen fram på vattenreservoaren om man vill ha den kvar.

Den alternativa placeringen som jag har är på höjden i mitten på rastplatsen och då kan man ju bygga parkeringsplatser på den första föreslagna placeringen i stället, då det går att schakta ur den nuvarande fikaplatsen på kullen och fylla ut den i svackan som finns där i dag. Det finns en stor efterfrågan på ett matställe på Höganloft då det är allt fler företag som etablerar sig på andra sidan riksväg 32 och som har personal som gärna skulle besöka restaurangen/ kaféverksamheten alla vardagar och äta, i stället för att som det är nu att de får ha med sig egen matlåda eller åka ner på staden och äta sin lunch per bil.

Och nu har det också blivit alltmer lastbilar som övernattar på den runda parkeringen och sedan åker vidare eller åker ner till industrierna i Tranås och lossar sitt gods.

Även turismen som passerar eller stannar till och tittar på utsikten eller har andra behov kanske också skulle ha nytta av en restaurang/kaféverksamhet och stanna för att äta eller ta en fikapaus. Sedan kan det ju också finnas turistinformation på samma plats med en tavla över vilka platser man ser från Höganloft och ner över staden med komplettering inne i restaurang/kaféverksamheten. Detta kan ju göra att turisterna kanske blir mer intresserade av att åka ner i centrum och kanske shoppa och äta istället för som kanske nu bara åka vidare.

För den information som finns just nu är väldigt dålig turistinformation då det inte är mer än en tavla att titta på för dem som passerar på riksväg 32 och stannar till på rastplatsen då de måste ge sig ner till centrum för att få den informationen om staden som de vill ha.

Så det skulle ju dra till sig mer turister om det fanns en restaurang/ kaféverksamhet på Höganloft med en informationsavdelning där personalen som arbetar där då kan sköta om den delen året om.

Mitt förslag är att man går ut med en tävling om vem som kan få fram bästa förslag på byggnad på dessa platser och som smälter in bäst i miljön. Samt att det ska gå snabbt att bygga upp den. Det finns ju många byggföretag i staden som kanske skulle vilja bygga upp den verksamheten på Höganlofts rastplats.

Tranåsbo, som gärna vill att det förbättras på Höganlofts rastplats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel