Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om kollektivtrafiken: ”Vi jobbar kontinuerligt med detta”

Två medborgarförslag som rör kollektivtrafiken får varken avslag eller bifall i kommunstyrelsens arbetsutskott. Anledningen är att Tranås kommun anser sig redan arbeta med frågan.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har behandlat ett medborgarförslag om förbättrad kollektivtrafik, samt det förslag som Gripenbergsbon Matthias Durefelth författat – om perronger i Sommen och Gripenberg.

Viljan att etablera tågperronger i de båda orterna finns hos kommunen och har funnits med i utvecklingsarbetet under många år.

Det berättade Anders Wilander (M) i höstas.

”Något vi jobbar med”

Nu föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott att medborgarförslaget som rör perrongerna ska anses vara besvarat.

– Vi kan inte avslå eller bifalla, utan anser det vara besvarat. Detta är något vi jobbar med och som finns med oss under våra möten med Trafikverket.

– Det senaste stora var när Tranås tog initiativ till att bjuda in Boxholm, Aneby och Nässjö för att diskutera tågstopp i Strålsnäs, Sommen och Frinnaryd. Men Trafikverket menade att det inte finns utrymme för att stanna på tre ställen till, samt att det är för dyra kostnader att bygga nya stationer.

– Men det är ju så, tror vi, att man kommer att kunna få till lokaltrafik på ett bättre sätt när det finns ett nytt spår.

Även det medborgarförslag som rör förbättrad kollektivtrafik ska anses vara besvarat.

– Det är ett mycket bra förslag. Vi jobbar kontinuerligt med detta.

De båda medborgarförslagen ska upp i kommunstyrelsen år 2019 för slutgiltigt beslut.