Sara Olsson skaffade sig nyligen en ny lägenhet på Gräshagen i Jönköping och behövde flytthjälp. Hon hittade Flyttnord och lockades av ett lågt pris och en till synes seriös hemsida, men när flyttlasset dök upp utanför den nya lägenheten krävde företaget att hon skulle betala innan de lastade av möblerna. När Sara bokade flyttjänsten sa Flyttnord att det skulle kosta 790 kronor i timmen för två man och en lastbil, men när hon skulle betala visade det sig att det kostade 790 kronor per man och timme samt att Flyttnord tagit ut hundra procent i moms. Priset landade då på 10 500 kronor.

– Då ringde jag och skällde på den här Daniel Eliasson ganska mycket och han skällde på mig också. Han tyckte att jag var dum i huvudet, säger Sara Olsson.

Varför tyckte han att du var dum i huvudet?

– Jag sa att "enligt din offert så är det 790 kronor i timmen för två man och en lastbil, inga andra avgifter, och moms ingår". Han svarade "men det fattar du väl att det inte går runt?!" Men då ska du ju inte skriva det, säger Sara.

Enligt Sara upprepade Daniel Eliasson flera gånger att flyttarbetarna inte skulle åka därifrån förrän hon betalade. Tillslut kände Sara att hon inte hade något annat val än att åka och ta ut pengarna, som hon var tvungen att betala kontant. Med det nya, oväntade priset räckte inte heller pengarna på Saras konto till. Hon blev tvungen att låna pengar av sina föräldrar.

Sara Olsson sökte i efterhand Daniel Eliasson på Flyttnord, via mejl då hon som säljare "vet att det är bra att ha det på papper", men fick inget svar.

– Först så skrev jag och frågade vad de har för moms egentligen. "Är det inte 25 procent?" Det har han inte svarat på, säger Sara.

Några dagar senare mejlade hon en gång till angående att hennes tallrikar krossades i flytten. Det har Flyttnord inte heller svarat på.

Tallrikarna var köpa på second hand.

– De går ju inte att köpa igen så det är så sjukt tråkigt att de går sönder. De var till och med inplastade med bubbelplast så jag fattar inte.

Sara håller för tillfället på att renovera sin nya lägenhet, men efter att ha tvingats betala 10 500 kronor för flytten har hon inte längre råd att köpa en köksfläkt.

– Jag blir utan fläkt tills jag har råd att köpa en. Jag får väl öppna fönstret istället.

JP fick ta del av ett kvitto som Sara fick av Flyttnord. På kvittot har Flyttnord skrivit ut momssatsen och rut-avdraget. JP tog med kvittot och besökte Skatteverket.

– Vad jag ser på det här underlaget så är det inte korrekt, säger Lars Landbring, skatteinformatör på Skatteverket.

Se vad mer han har att säga om kvittot i videoklippet ovan.