På onsdagskvällen den 31 maj är det dags för den årligen återkommande motorcykelgudstjänsten. Musikgudstjänsten hålls i Säby kyrka, söder om Tranås, och lockar knuttar vida omkring.

Då flera är långväga gäster är det korvgrillning såväl före som efter gudstjänsten.

Ingen gudstjänst är den andra lik. Den här är lite annorlunda, då vi exempelvis tar upp kollekten i hjälmarna och grillar korv både före och efter gudstjänsten.

Det utlovas mycket sång och musik i den breda repertoaren med Mattias Enell, Mariette Lagg och Maria Broman. Gudstjänsten leds av MC-prästen Ulf Svensson.

Det är alltså Svenska kyrkan som anordnar gudstjänsten tillsammans med klubben Turnpike MC, varav sistnämnda har 61 medlemmar.

Vi är verkligen en bra blandning av människor i klubben. Den är inte riktigt som andra klubbar, för här kan alla cyklar vara med. Sedan har vi ingen klubbstuga att pyssla om, utan vi åker bara motorcykel, berättar Sören Wrigell, ordförande i Turnpike MC.

Andra motorcykelklubbar är också inbjudna till musikgudstjänsten genom Sveriges Motorcyklister, SMC.

Det är kul om det kommer ännu fler motorcyklar. Även om det alltid blir en nära full kyrka, så kan det komma fler hojar, sammanfattar Ulf Svensson.

Efter gudstjänsten, innan alla beger sig hemåt, går en MC-kortege genom Tranås. Hittills är rekordet 140 motorcyklar.