Barnen slog sig ner på filtar på golvet framför ”scenen”. Det blev fartfyllt med många överraskningar utfört av två duktiga skådisar. Barnen fick vara med när lilla Elin fick modet att visa för sig själv och andra att hon kan mer än hon någonsin trott.

Elin är egentligen ganska bräcklig men så bestämmer hon sig för att bli starkast i värden och då måste man äta mycket gröt.

Och det går ju att ha så många olika saker på den, socker och chokladsås till exempel. Fast det där med haricots verts kanske inte är det godaste.

Elin åt och åt vilket slutade med att hon fick ont i magen ...

Vi har hållit på med den här föreställningen sedan 2011, berättade Sandra Skavén, skådespelare och producent, hemmahörande i Stockholm och skådespelaren Märta Sandberg, från Jönköping.

Föreställningen bygger på en bok av Katarina Kuick, för regin svarar Gabriella Olsson och Sofi Gregersdotter var kostymör.

Tilläggas kan att Märta Sandberg har spelat instrument och sjungit hela sitt liv. Och Sandra Skavén har bland annat gått på Bont’s International clownschool och på Stockholms Teaterskola.