Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rydell får stipendium för att vi inte ska glömma Förintelsen

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Hall Medias tidigare kulturredaktör Anders Rydell får stipendium för sitt arbete med att ge unga kunskap om Förintelsen.

På minnesdagen av förintelsen, 27 januari hålls en ceremoni på Dramaten i Stockholm där Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen delar ut stipendium.

I år ska stipendiet stödja de som vill sprida de skrivna ordet för att sprida kunskap om förintelsen. Bakgrunden till stiftelsen är att det för varje år blir allt svårare att hitta vittnesmål från de som överlevde Förintelsen och snart finns inga vittnen kvar i livet.

I år är det två stipendiater, Natalie Verständig och Anders Rydell tillsammans med bokförlaget Novellix, vars båda projekt bidrar till ökad kunskap hos framförallt svenska ungdomar, skriver Micael Bindefelds Stiftelse i ett pressmeddelande.

Årets stipendium delas lika mellan Natalie Verständig och Anders Rydell, vars båda bokprojekt får 200 000 kronor var för att finansiera distribution av böcker till skolor i hela landet.

Stipendiet delas ut på den internationella minnesdagen för Förintelsens offer av ärkebiskop Antje Jackelén vid en ceremoni på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm där även statsminister Stefan Löfven närvarar.

LÄS MER: Ukraina svartlistar bok av tidningens förre kulturchef

LÄS MER: Anders Rydell prisades av akademin