På onsdag kväll, i SVT, visas det fjärde avsnittet i serien ”Madame Deemas underbara resa”. Den handlar om den syriska filmstjärnan Deema Bayaa som till vardags lever kändislivet med sin man Ahmad i Dubai.

Men nu ska de leta sommarhus i Sverige. Om Deema själv hade fått välja så hade hon gärna valt ett ställe på Maldiverna, eller i Spanien, men Ahmad är förälskad i Sverige – i dess stillhet, natur och invånare.

Deema har därför bestämt sig för att ge Ahmad och Sverige en chans och tillsammans ger de sig ut på en resa genom landet.

Besök i Tranås

I det fjärde avsnittet träffar de Boodee, som har flytt från krig och förtryck i Syrien, och som numera lever ett tryggt liv hos Janne och Hasse Bebrell i Tranås.

Tranås Tidning träffade familjen Bebrell för snart ett år sedan, strax efter att filmteamet lämnat Fridhem utanför Tranås. Kändisparet och filmteamet var på plats i fyra dagar.

— Det har varit en otrolig upplevelse, framhöll Hasse då.

Och nu är det alltså dags att bänka sig i tv-soffan när resultatet av besöket i Tranås presenteras. Veckans sommarhus är dessutom ett Småländskt, anrikt 1700-talstorp – med utedass.

Läs mer: Privatpersoner hjälper flyktingar