Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen Bebrell i tv-rutan: ”En otrolig upplevelse”

För drygt ett år sedan träffade vi familjen Bebrell utanför Tranås, som haft besök av en syrisk superstjärna och ett filmteam. Nu visas resultatet på bästa sändningstid.

På onsdag kväll, i SVT, visas det fjärde avsnittet i serien ”Madame Deemas underbara resa”. Den handlar om den syriska filmstjärnan Deema Bayaa som till vardags lever kändislivet med sin man Ahmad i Dubai.

Men nu ska de leta sommarhus i Sverige. Om Deema själv hade fått välja så hade hon gärna valt ett ställe på Maldiverna, eller i Spanien, men Ahmad är förälskad i Sverige – i dess stillhet, natur och invånare.

Deema har därför bestämt sig för att ge Ahmad och Sverige en chans och tillsammans ger de sig ut på en resa genom landet.

Besök i Tranås

I det fjärde avsnittet träffar de Boodee, som har flytt från krig och förtryck i Syrien, och som numera lever ett tryggt liv hos Janne och Hasse Bebrell i Tranås.

Tranås Tidning träffade familjen Bebrell för snart ett år sedan, strax efter att filmteamet lämnat Fridhem utanför Tranås. Kändisparet och filmteamet var på plats i fyra dagar.

— Det har varit en otrolig upplevelse, framhöll Hasse då.

Och nu är det alltså dags att bänka sig i tv-soffan när resultatet av besöket i Tranås presenteras. Veckans sommarhus är dessutom ett Småländskt, anrikt 1700-talstorp – med utedass.

Läs mer: Privatpersoner hjälper flyktingar