"Jag har verkligen uppskattat att samarbeta med Anna, inte minst för att jag fått lära känna den varma person hon är. Anna är en ledare med ett mycket starkt driv, som alltid jobbar stenhårt för att nå sina mål. Jag önskar henne all lycka i framtiden och att moderaterna hittar trygghet framåt så Alliansen kan samla sig inför valåret.", säger Annie Lööf (C) i en skriftlig kommentar.

Jan Björklund kommenterar på Twitter: ”Beklagar att Anna känner sig tvingad avgå. Känner stor respekt för henne, efter nära tre års nära samarbete. Tack Anna!”

Kristdemokraternas Ebba Busch Thor yttrar sig också snabbt på sociala medier.

Anna har att kommit bli en kär vän och uppskattad kollega. Hon är en varm person och en noggrann och gedigen politiker. Hon har ett genuint engagemang för att nästa generation ska få en bra utbildning och ha möjlighet att stå på egna ben som vuxna. Jag har verkligen uppskattat samarbetet med Anna och det gemensamma arbetet i alliansen för en ny reformagenda för Sverige. Jag är ledsen över att tappa Anna som kollega, men jag respekterar också hennes beslut att lämna partiledarskapet, säger Ebba Busch Thor (KD) i en skriftlig kommentar.