Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emmy Abrahamson i litteraturpodden: "Humor är en sköld mot det svåra"

 
Smålands litteraturpodd
Visa alla artiklar

Den bästsäljande författaren Emmy Abrahamson är gäst i det sextonde avsnittet av Smålands litteraturpodd. Här berättar hon om hur hon träffade sitt livs kärlek på en parkbänk i Amsterdam och om det chockerande mötet med den svenskan psykiatrin. Framför vill Emmy Abrahamson prata om humor – och hur den kan fungera som en underbar sköld mot världen.

– Man måste kunna skämta om allt för annars blir det ett tabu och då blir det farligt. Om vi kan skratta åt något, så kan vi avdramatisera det. Jag har till exempel själv lidit av depressioner i 20 år och vet att många skäms över att prata om det, säger Emmy Abrahamson.

Hennes senaste bok "Hur man gör succé på dårhus" handlar om en ståuppkomiker som blir tvångsintagen på en psykiatrisk avdelning. Något som Emmy Abrahamson själv har upplevt en gång, vilket hon upplevde som mycket traumatiskt.

– Jag hade aldrig kunnat skriva den här boken om jag inte hade upplevt det själv. Det var mycket värre än jag någonsin hade kunnat gissa.

Att boken på grund av ämnet skulle vara svår och deprimerande håller författaren däremot inte med om.

– Inte alls. Jag tycker själv att detta är min roligaste bok. Den är full av skämt.

Hela Emilia Söelunds intervju med Emmy Abrahamson kan höras direkt i spelaren eller via denna länk. Du kan också prenumerera på Smålands litteraturpodd i podcast-app.