Tidningen har tidigare skrivit om och som sedan tre år tillbaka lever i Aneby. Två av dessa år har Jawid bott hos kyrkoherde Peter Andreasson, som har tagit emot honom med öppna armar.

Motgångar har kantat Jawids tid i Sverige. Avslag efter avslag på uppehållsansökan, anklagelse för identitetsförfalskning och nu besked om utvisning.

Barbro Fritz är en av många som har engagerat sig i att få Jawid att stanna i Sverige. Hon berättar att papper från Afghanska ambassaden som styrker Jawids ålder är inlämnade till Migrationsverket. Likaså är det brev som Jawid fick genom en släkting av talibanerna som menade att om Jawid skulle återvända till Afghanistan skulle han bli dödad.

Trots detta fick Jawid beskedet om utvisning under onsdagen. Efter att ha blivit inkallad till polisstationen i Eksjö för samtal fick han tillbringa natten i arresten i Jönköping. I torsdags morgon skickades han vidare till Flen.

Allting är förberett för ett tillbakaskickande, berättar Barbro.

Det är med stor sorg hon berättar om Jawids öde. Hon berättar att hon har följt honom under alla dessa tre åren och att hon har varit hemma och ätit hos kyrkoherden Peter med Jawid flera gånger.

Han är en sådan fantastiskt go kille, säger Barbro som hoppas till sitt yttersta att Jawid ska få stanna i Sverige.