Idrottsskolan vänder sig till barn födda 2010 som fyller nio år under 2019.

– Alla föreningar tyckte att det var lyckat det första året och vi har fått otroligt bra respons av föräldrar. De tyckte att det var en bra grej, jättekul för barnen, säger Joakim Karlsson, klubbchef i Tranås Bois, som håller i trådarna för arrangemanget.

Premiär vecka åtta

30 barn deltog i Idrottsskolan under 2018 och det är en gräns som föreningarna klarar av.

– Vi hade först en gräns på 25 barn, men när 30 anmälde sig så valde vi att låta alla vara med. Vi får se hur vi gör i år, blir det många fler som anmäler sig så får vi kanske lotta ut deltagare och det är viktigt att det blir bra.

Vecka åtta drar årets Idrottsskola igång och den 13 februari hålls ett informationsmöte för föräldrar i cafeterian vid bandyplanen.

Nya idrotter

Fyra idrotter är nya för året: bandy, badminton, friidrott och simning, samtidigt som karate, bowling, ridning och gymnastik har försvunnit.

Övriga idrotter som ingår i Idrottsskolan är ishockey, innebandy, fotboll, bordtennis, golf och orientering.

– Det är tre träningstillfällen i varje idrott och det är roligt att se hur snabbt utvecklas, det brukar lossna mer och mer under andra och tredje träningen, säger Joakim Karlsson och fortsätter.

Start med bandy

– Vi hade 22 deltagare i snitt på alla aktiviteter förra året och föreningarna gjorde ett jättejobb med passande upplägg och bra träningar. Det märktes att barnen tyckte att det var kul.

Hur ser programmet ut för 2019?

– Det är inte riktigt spikat, men som det ser ut nu inleder vi med bandy, simning, badminton, fotboll, golf och friidrott innan semestern. Under hösten finns det en treveckorsperiod som är ledig, i fall det skulle dyka upp ytterligare någon idrottsaktivitet.