Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter guldjublet – Finnkampen nästa för Claeson

Flera världsstjärnor tar plats i Sveriges trupp till Finnkampen. Bland dem finns också Tranåstalangen Johan Claeson.

Det är hektiska dagar för friidrottstalangen Johan Claeson just nu. För två helger sedan sprang han hem två guldmedaljer under JSM. Den gångna helgen var han iväg på nordisk juniorlandskamp i Norge och kommande helg väntar nya blågula landslagsuppdrag.

Den här gången i seniorsammanhang och i en riktig klassiker – Finnkampen.

Tranåskillen, som numera tävlar för Linköping, är ett av namnen i en stjärnstark svensk trupp. Nästan hela den nuvarande svenska VM-truppen till Doha i september kommer att delta även i Finnkampen.

"Det kommer bli mycket spännande matcher då jag känner att även Finland har friidrottare av hög internationell klass. Roligt också att många av våra VM-klara ställer upp och gör dubblar, som Hanna Hermansson, Yolanda Ngarambe, Fanny Roos, Tilde Johansson och Erika Kinsey", säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Johan Claeson är uttagen för att springa 400 meter häck. Claeson har tidigare år varit med och deltagit i Ungdomsfinnkampen.