Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter dödsolyckan: Åtal väcks mot misstänkte lastbilschauffören

Lastbilschauffören som misstänks för vållande till annans död efter dödsolyckan utanför Ekenässjön i september förnekar till brott. Nu väcks åtal i Eksjö Tingsrätt.

Det var den 18 september i år som en man i 40-årsåldern omkom i en tragisk olycka norr om Ekenässjön. Detta efter att en tung lastbil med tillkopplat släp kört över på mötande körbana och frontalkolliderat med den lätta lastbil som mannen i 40-årsåldern befann sig i.

Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, misstänkts nu för vållande till annans död. I stämningsansökan går att läsa att lastbilschauffören inte ska ha bromsat eller vidtagit någon annan åtgärd för att undvika kollisionen. Vad som orsakat olyckan är ännu oklart.

De tester som togs visar att mannen i 60-årsåldern inte hade någon alkohol eller narkotika i blodet eller urin efter gärningen.

Den tekniska undersökningen visar att inga tekniska fel eller brister funnits på varken den lätta eller tunga lastbilen som kan ha bidragit till olyckan.