Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dunder i dalen: dags för SkogsRårocken

Där Amerikaveckan tar slut tar SkogsRåRocken vid. För tredje året i rad år höjs volymen på Kalvefalls gård och arrangörerna hoppas på uppåt 200 besökare.

– Vi är laddade för dundrande rock, härligt häng och kärlek, säger Albin Forsell,

Han är uppvuxen i Ydre och hans pappa driver vandrarhem på Kalvefalls gård utanför Norra vi. Tillsammans med Zara Rydman arrangerar han festivalen – eller festidalen – SkogsRårocken.

Nytt för i år är att en tredje person, Andreas Kanth, också ingår i teamet. De har bildat en ideell förening för att få bättre struktur och kunna söka pengar.

– Vi hoppas också att folk vill bli stödmedlemmar, säger Zara Rydman.

Hattjättekåta

Under lördagen 27 juli kommer fem band i olika rockgenrer ställa sig på scen – inuti en så kallad hattjättekåta. Något som också är nytt för i år. Tältduken går att fälla upp som ett hattbrätte och anpassas efter vädret.

Publiken kan headbanga till Viral, Snake Tongue, Oblivious, Nekromant och SAREA. Men redan på fredagen är folk välkomna till Kalvefalls gård för att slå upp sina tält och bara hänga i de natursköna omgivningarna.

Amerikanska influenser

– Om man tänker "jag vill ha mer äventyr, så finns mer äventyr". De som arrangerar Amerikaveckan frågade om vi ville stå med i programmet och det var självklart. Det är ändå i Ydre det sker, säger Albin Forsell och påpekar att flera av banden har amerikanska influenser.

Zara Rydman hoppas på 150-200 besökare. Det är hög tid att köpa biljett, tycker både hon och Albin. Men samtidigt berättar de att folk uppskattar att festivalen är liten och att det finns en "mysstämning".

– Banden och besökarna kommer nära varandra, säger hon.