Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk biljakt på E4 – slutade med krock

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Polisen jagade en påverkad man på E4 i natt. Biljakten pågick i cirka 40 minuter och slutade i en dramatisk kollision där både polisbil och den jagade bilisten körde i diket. – Stundtals gick det i över 200 kilometer i timmen, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Det började vid 01.34 när polisen skulle kontrollera en vid BMW på E4 i Huskvarna.

– Bilisten ville inte stanna utan det blev ett efterföljande norrut på E4.

Flera patruller deltog i biljakten.

– Man förberedde en spikmatta lite längre norrut men hann inte genomföra det eftersom bilisten plötsligt försökte att vända och köra i riktning mot trafiken istället.

Polisen lyckades hindra honom från att vända och jakten fortsatte istället norrut.

– Vi lyckades köra förbi honom vid ett tillfälle men då körde han på polisbilen bakifrån. Det ledde till att både polisbilen och gärningsmannen körde i diket. En polis skadades lindrigt liksom gärningsmannen som även fördes till sjukhus för kontroll och provtagning.

Krocken skedde i höjd med Ödeshög och biljakten pågick i cirka 40 minuter.

– Mannen är från Blekinge och är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och eventuellt drograttfylleri samt grov misshandel.

Hur fort gick det?

– Stundtals var farten över 200 kilometer i timmen, säger Mikael Ehne.