Förklaringen som har getts till att svaret och därmed också det eventuella åtalet av föräldrarna dröjer har tidigare varit att , Nationellt forensiskt centrum i Linköping.

Enligt åklagare Frida Noldin är det nu dock Rättsmedicinalverkets uttalande som man väntar på.

Jag kan inte säga mer än att vi förmodligen har mer information att lämna ut inom någon vecka, säger hon.

Det har nu gått fyra månader sedan två tvillingar avled i en bostad i Eksjö kommun av i dagsläget okänd anledning.

Tidigt efter händelsen gick åklagaren ut med att det troligtvis skulle dröja cirka fem till sex veckor att få ett slutgiltigt svar på vad som orsakat barnens död enligt den rättsmedicinska undersökningen av tvillingarna. Fem till sex veckor har dock blivit till fyra månader och ännu är det inte helt klart när beskedet kommer.

I oktober gick , så gjorde även mammans advokat Mikael Svegfors som fortfarande inte fått besked om när ett besked kommer.

Det enda jag har fått veta är att åklagaren har gjort ett nytt försök i att ta reda på när vi ska få veta svaret, säger han.

Mikael Svegfors berättar också att den ovissa situationen är mycket jobbig för alla.

Det här är en väldigt speciell situation och alla, inte minst min klient, vill veta vad som har hänt. Att gå och vänta månad efter månad och inte ens veta varför det drar ut på tiden är såklart mycket påfrestande för min klient, säger Svegfors.

Just den här typen av situation drar till sig mycket uppmärksamhet. Människor tycker en massa saker utan att veta vad som ligger bakom, vilket ökar pressen ytterligare för min klient som inte heller vet orsaken till dödsfallen, fortsätter han.

I slutet av september i år gick IVO, Inspektionen för vård och omsorg, ut med att , då man bedömer att socialtjänsten i Eksjö kommun, som själva anser att de inte har gjort några fel, inte har utrett händelsen i tillräcklig omfattning. IVO kommer bland annat titta på vilka insatser som gjorts och vilka kontakter man haft med familjen tidigare.