Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsfall Inger Högberg

Inger Högberg, Sävsjö

På fredagen avled, på Högagärde, efter en tids sjukdom Inger Högberg i en ålder av 76 år. Inger Högberg var född i Jönköping men kom som treåring, tillsammans med föräldrar och storasyster att flytta till Göteborg där hon sedan hade sin uppväxt. Föräldrarna Ebba och Gustav ”Hacko” Högberg var båda komna från Sävsjö så redan i tidiga barnaår blev banden till Sävsjö starka för Inger.

Efter avslutad skolgång och utbildning till hushållslärare fick hon efter några kortare anställningar fast tjänst i Stenstorp där hon sedan var verksam på skolan under 40 år fram till sin pensionering. Hon ingick äktenskap med framlidne journalisten Lars-Olof Strömqvist från Sävsjö och makarna kom att bosätta sig i Skulltorp där familjen utökades med två söner. Efter sin pensionering flyttade hon ihop med Bertil Zettergren i Göteborg och de bodde sedan där till 2018 då de flyttade till Sävsjö.

Som dotter till en journalist fick hon skrivandet i blodet och detta var under alla år ett stort intresse för Inger. Sommarvistet vid Vallsjöbaden låg henne varmt om hjärtat och mycket tid har tillbringats där. Inger var kulturellt intresserad, läste mycket böcker och gick gärna på teater och var under många år aktiv inom Sävsjö hembygdsförening.

År 2012 startade hon Föreningen Sävsjöflickorna och var dess ordförande fram till sin bortgång.

Närmast anhöriga är livskamraten Bertil Zettergren och sönerna Pär Strömqvist, Vårgårda, och Olof Strömqvist, med familj, Skulltorp.