Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dina och Fredrik ger ut feelgood-historia i landsbygdsmiljö

”Säg något kärleksfullt” är titeln på Tranåsborna Dina Sacics och Fredrik Davidssons bok som nyligen gavs ut. Det är en feelgood-berättelse som tar läsarna ut på en resa i den svenska landsbygden.

För Fredriks del är det bok nummer två. Den tidigare mjölkbonden skrev tillsammans med Malin Sundin boken ”Spilld mjölk”. Då – 2015 – var han anonym, men för drygt 1,5 år sedan bröt han anonymiteten och deltog på Smålands litteraturfestival.

För Dina är det dock den litterära debuten. Hon jobbar på Tranås United och det var så hon och Fredrik fick kontakt med varandra. Tidigare arbetade hon dock på Jordbruksverket.

”Säg något kärleksfullt”, som getts ut på Linnefors förlag, handlar om Elma och Erik. Det är en romantisk historia som utspelar sig på den svenska landsbygden och handlar om kampen mot ensamhet, kärlekens olika former, kulturkrockar och – kossor.

Boken kan även beskrivas som en kombination mellan tv-programmen ”Bonde söker fru” och ”Ensam mamma söker”.

Tillvaron för Erik är lugn och enkel och består av kor och traktorer. Det enda mer som skulle behövas i livet är möjligen en ny ladugård. Elma är mer temperamentsfull och bor tillsammans med sin dotter Sara.

Erik och Elma träffas av en tillfällighet och deras inrutade tillvaro blir allt annat än förutsägbar.