Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är avtalen – inte applåderna som gör det

Sverige hanterar just nu en kris på grund av coronapandemin. I frontlinjen står medlemmarna i Kommunal. Varje dag, varje timme och varje minut tar medlemmarna inom Höglanssjukhuset och vårdcentraler ansvar för välfärden. Det är de som bär vårt land igenom denna ofattbara tid.

Medlemmarna som arbetar inom Höglandssjukhuset och på vårdcentraler har bevisat att de inte är utbytbara. Deras kompetens är livsviktig. Sverige fungerar tack vare yrkesproffsen som gör sitt jobb under dessa mycket svåra omständigheter. De står upp för Sverige och för det förtjänar de mycket mer. Mycket mer än applåder och fina ord. De förtjänar bättre löner, rättvisa ersättningar, trygga anställningar och en hållbar arbetsmiljö.

I den kommande avtalsrörelsen är detta vi kräver. Vi ska påminna beslutsfattare och arbetsgivare om vilka de kallat hjältar. Och framför allt hur de kan gå från ord till handling. Därför har vi också skapat ett digitalt upprop där allmänheten kan visa att de backar välfärdsarbetarna även efter att krisen lagt sig.

Fram till dess fortsätter vi att driva medlemmarnas frågor tillsammans. Så till dig som är medlem vill vi säga att vi backar dig. Ta kontakt med oss när du vill göra skillnad på din arbetsplats. Och till dig som ännu inte är medlem vill vi säga: gå med! En stark fackförening bygger på många medlemmar. Det är då Kommunal kan kräva mer av beslutsfattare och arbetsgivare. Och det är när du känner kraften av fler som du blir ett stolt och tryggt välfärdsproffs.

Vi laddar inför avtalsrörelsen och förutsätter att arbetsgivarna godtar våra krav. Det är så de omvandlar applåder och fina ord till rättmätiga löner, ersättningar och villkor för medlemmarna de just nu kallar hjältar.

Birgitta Svensson

Sektionsordförande, Kommunal Sektion Höglandet regionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel