Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ska bekämpa narkotikabruk bland unga

Sävsjö kommun och polisen fortsätter arbetet med att öka upptäckten av narkotikabruk. De unga är prioriterade.

De som bor eller har verksamhet i ett område är de som bäst vet vad de anser är viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra. Det är tankegången bakom polisens medborgarlöften, ett system som infördes när myndigheten organiserades om 2015.

Genom att lyssna till medborgarna och ge konkreta löften för varje enskild kommun, ska tryggheten öka och brott förebyggas. I arbetet har även synpunkter tagits in från kommunens medarbetare, men även de erfarenheter som lokalt arbetande poliser har.

När nu ett nytt avtal skrivits under mellan Sävsjö kommun och polisen på Höglandet är mycket sig likt. De två gemensamma löftena handlar om att öka upptäckten av narkotikabruk, främst bland unga under 21 år. Ett löfte handlar också om polisiär närvaro.

Syftet med punktmarkera narkotikabruk bland yngre är att få ner bruket. Konkret ska det ske genom att Polisen ska hitta de ungdomar som använder narkotika. Minst 15 riktade insatser ska göras under året. Kommunen ska samtidigt arbeta för att minska skolket bland barn och unga.

Den polisiära närvaron handlar om att hålla polisstationen öppen. Några timmar på tisdagar hålls kontoret öppet. Polisen ska även synas på stan.

Medborgarlöftet gäller i två år.