Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De satsar på lokala städtjänster

Istvan och Deborah Svraka vill etablera sig inom städbranschen i Tranås. För drygt två år sedan startade de företaget Svis Städ och nu vill de satsa lite mer lokalt.

– Vi har varit och tittat på en lokal på Vasagatan som vi är intresserade av, säger Istvan Svraka.

Tidigare har de haft mest uppdrag inom industriservice och bemanning.

Nu vill de fokusera mer på städtjänster, företagsstädning, flyttstädning och ruttjänster.

– Deborah har nio års erfarenhet i städbranschen både i privat regi och kommunalt. Hon har jobb inom kommunen just nu, men målet är att vi ska få tillräckligt med beläggning så att vi driva vårt företag.

– Jag har gjort några kundbesök och fått bra respons, berättar Svraka, som själv har erfarenhet från jobb inom städbranschen.

Nyinflyttade

Paret Svraka har tidigare varit bosatta i Dalarna och för drygt två år sedan lämnade de Orsa för att bosätta sig utanför Tranås.

Nu har de flyttat in till centrala Tranås och hoppas på att få fart på sitt företag.

– Vi ville komma lite närmare våra föräldrar som bor i Halmstad och Finspång och det var mer en slump att vi hamnade här. Vi trivs jättebra, Tranås är en vacker stad och norra Småland påminner en hel del om Dalarna, avslutar Istvan Svraka.