Det är konstnären Henrik Teleman, tidigare konsthallschef i Virserum, som står bakom projektet. Tillsammans med bland andra kollegan Zainab Witwit åker han runt i landet och samlar in flyktingars berättelser och fotografier.

När vi ser bilder från Syrien och Afghanistan i dag är det ofta bilder på människor med vapen, gråtande barn och sönderbombade hem. Jag vill lyfta fram de där lyckliga bilderna också, säger Henrik Teleman.

Han och Zainab har träffat och intervjuat hundratals flyktingar, och samlat in ännu fler bilder.

Det är bilder på människor som precis korsat havet till Europa, bilder på förra veckans fotbollsmatch, men också bilder på en mamma i ett vardagsrum hemma i Syrien. Glada minnen. Ledsna minnen. Minnen för viktiga för att förlora. Allt samlat i någons mobiltelefon.

Vi har fått höra fantastiska livsberättelser. Och kärleksberättelser. De människor vi har träffat har varit väldigt lätta att prata med, och de har verkligen velat berätta. Och det är nog de som är det viktigaste, att de får berätta, och kan känna att någon faktiskt lyssnar.

Målet är att de insamlade bilderna och intervjuerna ska bli en bok. Och till våren ställs berättelserna ut i Vrigstad, och sedan på länsmuseet.