Att 15-åriga Malou Prytz från Ryd utanför Älmhult skulle gå direkt till final betraktades som en stor skräll. Hon är genom finalplatsen med låten "I do me" en av de yngsta finaldeltagarna i Melodifestivalens historia. I segerintervjun efteråt jämförde SVT:s intervjuare Sofia Dalén finalplatsen med när Carola Häggkvist som 16-åring slog igenom med dunder och brak och vann Melodifestivalen med "Främling" år 1983.

Den andra finalplatsen gick till duon Hanna Ferm och Liamoo med låten "Hold you".

Till Andra chansen i Nyköping om tre veckor gick veteranen Andreas Johnsson och Vlad Reiser, som tidigare mest har varit känd som youtuber.

Bland de utslagna artisterna hittar vi veteranen Jan Malmsjö - faktiskt 71 år äldre än vinnaren Malou Prytz. Vidare gick inte heller den polska artisten Margret som förra året gjorde stor succé med låten "In my cabana" som då nådde den stora finalen. Den tredje utslagna artisten blev Oscar Enestad.

Nästa vecka avgörs Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand. Den 2 mars hålls Andra chansen i Nyköping och den stora finalen hålls i Stockholm den 9 mars.