Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför dröjer åtal om mordförsöken i Eksjö

 
Mordförsöken i Eksjö 2019
Visa alla artiklar

Den man som misstänks för mordförsöken på två barn och en vuxen kvinna i Eksjö ska vara kvar i häktet. Det anser åklagaren som begär förlängd åtalstid.

Tre personer, två barn och en vuxen, fick allvarliga skador i samband med ett våldsbrott i Eksjö i mitten av augusti i år. Larmsamtalet till SOS Alarm ringdes av ett av de skadade barnen.

Den misstänkte mannen greps senare samma förmiddagen vid stationen i Nässjö. Han har suttit frihetsberövad sedan dess.

Enligt tingsrättens beslut skulle åtal mot mannen ha väckts senast den 30 augusti. Men enligt åklagare Petra Schöniger kan förundersökningen inte slutföras inom föreskriven tid. Under torsdagen lämnade hon in en begäran om förlängd åtalstid, fram till till den 13 september 2019, till Eksjö tingsrätt.

I sin begäran framhåller åklagaren att det fortfarande finns behov av att den misstänkte är ålagd restriktioner.

Den misstänkte mannen hade på torsdagseftermiddagen ännu inte yttrat sig gällande åklagarens begäran om förlängd åtalstid. Det är därmed oklart om den misstänkte mannen kommer att gå med på att sitta kvar i häktet eller om det blir en omhäktningsförhandling inom kort.