Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då måste du senast skicka julkort och julklappar – om de ska komma fram i tid

Postnord ber om tålamod och förbereder sig för rekordvolymer av försändelser. Här är datumen du behöver ha koll på för att dina julkort och paket ska komma fram i tid.

Ingenting har varit sig likt under 2020. På grund av de speciella omständigheterna kanske många tvingas att skicka julklappar till nära och kära i år istället för att dela ut dem tillsammans under granen.

Förra året skickades över 14 miljoner julkort i Sverige - hur många det blir i år återstår att se, men att skicka en julhälsning kanske blir viktigare än någonsin.

Under fredagen meddelade Postnord i ett pressmeddelande att de förbereder sig för rekordvolymer av försändelser.

– Nu står vi inför den roligaste och mest intensiva perioden på året för PostNord. Vi ser fram emot att få leverera mycket julpost och många paket! Men det är också ett speciellt år på många sätt, därför ber vi om tålamod och att man är ute i god tid med sina julhälsningar och paket, säger Mathias Krümmel, chef för Produktion på Postnord Sverige, i pressmeddelandet.

För att paket och julkort ska komma fram i tid finns här några datum att hålla koll på. Postnord meddelar nedan vilka de sista inlämningsdatumen är:

Jul inrikes

• 16 december för brev och kort med julfrimärke som läggs på röd julkortsbrevlåda eller annan brevlåda.

• 21 december för kort, brev och postpaket med inrikes frimärke, till exempel Skicka Lätt, förfrankerade förpackningar, expressbrev och värdebrev.

• 21 december – innan kl.16.00 för julkort som skickas via PostNords Riktiga Vykort.

Utrikes

• 11 december för brev utrikes. Gäller EU-länder samt Island, Norge och Schweiz, och även för förpackningar med porto med tilläggsporto utrikes.

Nyår inrikes

• 23 december för brev och kort med julfrimärke som läggs på gul brevlåda.·

• 28 december för brev, kort och postpaket med inrikes frimärke, till exempel. Skicka Lätt, förfrankerade förpackningar, expressbrev och värdebrev.·

• 28 december – innan kl.16.00 för kort som skickas via PostNords Riktiga Vykort.