Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coronadrabbade föreningar i Ydre ska stöttas - 2,5 miljoner avsätts i ny fond

En ny utvecklingsfond med 2,5 miljoner kronor startas i Ydre och Kinda för att bland annat hjälpa föreningar som drabbas ekonomiskt till följd av coronautbrottet.

Kinda-Ydre sparbank kan se tillbaka på ännu ett rekordår med fortsatt tillväxt och starkt resultat.

Vid den fristående, lokala bankens årsstämma häromkvällen togs som följd av detta beslut om att skapa ytterligare en fond med fokus på bygden.

Till glädje för bygden

Den nya satsningen, kallad Idéfond 2020, tilldelades 2,5 miljoner.

Fondmedlen ska gå till allmännyttiga projekt inriktade på att göra Ydre och Kinda mer attraktivt och dessutom vara ett stöd för föreningslivet i en orolig tid.

Meningen är att idrottklubbar med flera som drabbas ekonomiskt av coronautbrottet ska kunna få pengar ur fonden för att stärka kassan och trygga sitt viktiga ideella arbete.

Ett nytt rekordresultat

Vid årsstämman framkom att Ydre-Kinda sparbank under 2019 ökade sin affärsvolymen med 11,5 procent. Till 9,15 miljarder kronor. Resultatet uppgick till 56 miljoner kronor. Det bästa i bankens historia.

– Våra kunder är nöjda med oss, vilket leder till ännu fler kunder, fler affärer, större volymer och bättre resultat. Den stabila ekonomin är en styrka att ha med sig under coronakrisen, då vi kan hjälpa privat- och företagskunder genom att bevilja amorteringsbefrielse och likaså nya krediter, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank, i ett pressmeddelande.

Fortsatt effektivisering

Ydre-Kinda sparbank återfinns idag i tre kommuner Kinda, Ydre och Linköping och kan glädja sig åt att kundkretsen stadigt ökar. Både vad det gäller sparande och långivning.

– Förklaringen till resultatet är i huvudsak volymökning, fortsatt effektivisering av verksamheten och god avkastning på bankens eget kapital. förklarar Johan Widerström.