Claudia Allen kommer ursprungligen från staden Granby som är en fransktalande stad i Sydvästra Quebec, i staden bor det cirka 70 000 personer. När hon flyttade till Montreal tyckte folket där att hon kom från landet.

– I Quebec tycker man att Granby är en liten stad, och när jag åkte för att studera i Montreal där det bor fyra miljoner människor sa de att jag kom från landet. Så när min pojkvän sa att han kom från landet sa jag att jag också gjorde det. Men det var inte riktigt samma sak, skrattar Claudia.

Är inte ensam

Claudia tycker att det är väldigt trevligt i Ydre - och konstaterar att det finns både likheter och skillnader i livsstilen.

– Livsstilen är annorlunda på så vis att människorna är mer intresserade av varandra här, men det kanske är så på landsbygden. Jag kommer från en större stad så det kanske är därför jag märker skillnad, berättar Claudia och fortsätter.

– Där jag bodde tidigare går bussen var femte minut, så man tar sig fram även utan bil, fast allt är mycket utspritt.

– Här är allt nära så man kan gå överallt, men man måste vänta en timme på bussen. Så det är lite annorlunda, konstaterar Claudia.

Vädret välbekant

En till sak som hon tycker känns bekant är vädret. Likt Sverige har Kanada fyra årstider.

Claudia och hennes pojkvän har tidigare också bott i Spanien. Men valde att flytta hem till Österbymo där han är uppväxt.

– Det är kul att vara här, jag flyttade ju inte hit själv, jag flyttade hit med min pojkvän. Så jag har stöd från honom och hans familj, jag är inte ensam vid världens ände, säger Claudia.

”Svenska är svårt"

Svenska språket är en utmaning för Claudia.

Quebec är en fransktalande provins i Kanada och medan svenskan har sina rötter i tyskan, har franskan sina rötter i det latinska språket.

– Språket är annorlunda. Det är svårt att lära sig svenska, men jag ska lära mig det , säger Claudia Allen.

Claudia har funnit sig väl tillrätta i Sverige och stortrivs i Österbymo.

– Folk är väldigt intresserade av mig, vem jag är och vad jag gör här. Här känner ju alla varandra så det är lite annorlunda på det viset. , säger hon.

Det bästa med Ydre

När Claudia får frågan om vad som är det bästa med att bo i Österbymo svarar hon blixtsnabbt.

– Människorna. Alla är så trevliga och vill prata med mig. Det gillar jag väldigt mycket.

Claudia tycker om att ha nära till naturen och gläds åt det stora miljöengagemanget i Ydre.

–Folk bryr sig om naturen och miljön. Det tycker jag är fantastiskt.