Det är en samlad klubbordförande för IF Metall som kontaktar tidningen.

Jag var på plats i Sjunnen när chockbeskedet lämnades av företagsledningen. För många blev det ett mycket hårt slag och det var en hel del känsloutbrott. Flera brast ut i gråt, berättar ordföranden Michael Lönn.

Han berättar att varslet om uppsägning har väckt många frågor hos de anställda.

Det är många som undrar hur utfallet kommer att bli och vad som händer med dem som tvingas lämna företaget, säger han.

Fackavdelningen har redan tagit kontakt med kommunledningen för att diskutera eventuella lösningar för framtiden. På onsdagsmorgonen besökte kommunalrådet Henrik Tvarnö (S) avdelningen i Sjunnen.

Vi har förhoppningen att Vetlanda kommun kan hjälpa de som blir drabbade. Kommunen har visat att man har viljan. Något man konkret kan hjälpa till med är utbildningsresurser, säger Lönn.

Michael Lönn påpekar vidare att det finns många företag runt om i kommunen som har svårt att få tag i kompetent personal.

Hur det än blir kan man konstatera att de medarbetare som får gå från Sapa Profiler kommer utgöra en bra rekryteringskälla för andra, säger Lönn som försöker se det positiva trots det mycket nedslående beskedet.

En dörr stängs, och den stängs hårt, men det kan betyda att två dörrar öppnas, säger Lönn som säger sig ha en förståelse till beslutet som ledningen tagit.

Man gör inte detta för att Sapa Profiler ska försvinna. Man måste helt enkelt generera en större vinst. Personligen tror jag också att det kommer finnas en plats för Sapa Profiler på den framtida marknaden. Man investerar exempelvis 75 miljoner i år och samma summa nästa år för att effektivisera och göra arbetsmiljön bättre, säger han.