Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bussturer ställdes in – fler linjer kan påverkas

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Flera bussturer ställdes in under morgonen på grund av förarbrist. Jönköpings länstrafik (JLT) utesluter inte att fler linjer kan påverkas framöver i svallvågorna av det nya coronaviruset. – Vi jobbar just nu med en beredskapsplan, säger Ruth Andersson som är pressansvarig på JLT.

Under morgonen var turer på busslinjerna 27, 3 och 35 inställda på grund av förarbrist. Ruth Andersson, pressansvarig på Jönköpings länstrafik, berättar att det indirekt är på grund av det nya coronaviruset.

– Folk är hemma i vanliga förkylningar och vabbar med sina barn. Det är sådant som påverkar, säger Ruth Andersson.

Det är i dagsläget oklart om det är fler linjer som kommer att påverkas framöver, men Ruth utesluter inte att det kan bli så. Hon berättar vidare att de även ser över om vissa linjer ska prioriteras att hålla igång.

– Vi jobbar just nu med en beredskapsplan framåt för att se vad vi gör om saker förändras eller om vi får nya direktiv, säger hon.

I och med läget med förarbrist och ovissheten kring det nya coronaviruset menar Ruth att det kan vara bra för resenärer att hålla sig ajour.

– Det kan vara bra om resenärer håller sig uppdaterade på JLT.se för att se om saker förändras, säger Ruth Andersson.

Under morgonen har det även vittnats på flera håll att förare inte har de främre dörrarna öppna. Det är dock inget som är på grund av direktiv av varken JLT eller Keolis. Däremot berättar Keolis att de naturligtvis följer Folkhälosmyndighetens krav och rekommendationer.

– Det finns inget beslut från oss eller JLT att hålla dörrarna stängda. Det är beslut av enskilda förare. Vi konstaterar att det inte är enligt rutin men har en respekt för att det finns en oro i förarkåren. Vi för löpande samtal med branschorganisationer och JLT och bevakar utvecklingen, säger Henrik Cederqvist som är trafikområdeschef på Keolis.