Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Tage Helin

Tage Helin, Vetlanda

Begravningsgudstjänst har ägt rum i Allianskyrkan, Vetlanda, för Tage Helin, Vetlanda. Gudstjänsten inleddes med att kantor Madelene Palmgren på orgel spelade Guds kärlek är som stranden av G Strandsjö. Officiant var pastor Ulf Häggqvist som höll ett personlig präglat griftetal och förrättade överlåtelsen. Till Madelene Palmgrens flygelackompanjemang sjöng Patrik Strandh Som en härlig gudomskälla av F Bloom och Hallelujah av L Cohen. Gemensamt sjöngs Tryggare kan ingen vara och Blott en dag.

Under stilla flygelmusik tog de närmaste och övriga närvarande ett sista tack och farväl av Tage vid kistan. Som avslutning spelades Amazing grace. För att hedra minnet av Tage Helin hade förutom blommor gåvor lämnats till Mercy Ship, Hjärnfonden, IOGT-NTO Fridsam och Vetlanda alliansförsamling. Bland blommor och gåvor märktes makan Birgitta, släkt och vänner, Alliansförsamlingen Vetlanda, vännerna i PRO-Boule Vetlanda, IOGT-NTO Fridsam och Bosebo NTO.

Minnesstund hölls i Alliansgården för de närmaste där tal hölls av Rune Wingren och Rose-Marie Wingren. Mats Rendahl läste blom- och gåvohälsningar och Ulf Häggqvist avslutade samvaron. Gravsättning kommer att äga rum på Vetlanda parkkyrkogård.