Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Jan-Åke Sjöstrand

Jan-Åke Sjöstrand, Sävsjö

Begravningsgudstjänst har i kretsen av de närmaste hållits i Vallsjö kyrka för Jan-Åke Sjöstrand. Akten inleddes med att kantor Carina Hult på flygel framförde Song from a secret garden av R Lövland. Officiant var komminister Erik Karlsson som höll griftetal och förrättade överlåtelsen. Per Malmqvist inramade akten med att till ackompanjemang av Carina Hult sjunga Strövtåg i hembygden av G Fröding och Som en bro över mörka vatten av Å Arenhill.

Under stilla musik tog familjen och övriga närvarande ett sista avsked av Jan-Åke. Till avslutning framfördes på orgel Himlen är oskyldigt blå av T och K Gärdestad och under klockringning lämnade de församlade kyrkan.

Minnesstund följde i Församlingshemmet där tal hölls av brodern Lars-Göran Sjöstrand, Sävsjö, och sonen Torbjörn Sjöstrand, Göteborg. Per Malmqvist svarade för värdskapet och samvaron avslutades med en andakt av Erik Karlsson. För att hedra minnet av Jan-Åke Sjöstrand hade utöver blommor även minnesgåvor lämnats till Hjärt-Lungfonden, PRO:s minnes-, kultur- och stipendiefond samt Sävsjö FF. Blommor och gåvor märktes bland annat från Njudungs fotbollsdomarklubb, styrelsen PRO Sävsjö-Vrigstad, Sävsjö Fotbollsförening, Sävsjö Bandyklubb, PRO Sävsjö-Vrigstad och Kulturhuset Sävsjö.