Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Hans Sundberg

Hans Sundberg, Sävsjö

Begravningsgudstjänst har, i kretsen av de närmaste, hållits i Emåkyrkan, Bodafors, för Hans Sundberg, Sävsjö. Akten inleddes med att pastor Peo Svensson på orgel framförde Air av J S Bach. Officiant vid högtiden var Peo Svensson som höll ett personligt präglat griftetal och förrättade överlåtelsen. Per Malmqvist inramade akten med att till Peo Svenssons ackompanjemang sjunga Jag har hört om en stad av L Lithell och Om havet är stilla av H G Spafford/E Skeie. Under det att de anhöriga bar kistan ut ur kyrkan framfördes på orgel Amazing grace, folkmelodi och kistan fördes därefter i procession till Bodafors kyrkogård.

Vid graven tog familjen och övriga närvarande ett sista avsked av Hans och medan kistan sänktes sjöngs unisont Nu ser jag himlen, vilken härlig syn. Blommor märktes bland annat från församlingen Guds kraft i Sävsjö.

Minnesstund följde i Emåkyrkans församlingsvåning. Dotterdottern Edith Håkansson sjöng till eget pianoackompanjemang Din godhet av B Järpehag. Tal hölls av dottern Susanna Håkansson, Sävsjö, och i samband därmed sjöng Peo Svensson Jag är glad för din skull av M Martinsson. Vidare talade brodern Carl-Åke Sundberg, Jönköping, och brodern Bengt Sundberg, Gamleby, ledde i bön. Tal hölls även av svägerskan Birgitta Thorstenssen, Tönsberg, Norge, och sonhustrun Martina Sundberg, Huskvarna, som också sjöng sången Jag vet vilka tankar av J Gniste. För värdskapet svarade Per Malmqvist och samvaron avslutades med en andakt av Peo Svensson. För att hedra minnet av Hans Sundberg hade utöver blommor även minnesgåvor lämnats till Tjernobylbarnen oas och Rädda barnen.