Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begravning Gerhard Janeke

Gerhard Janeke, Adelöv

I Säby kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Gerhard Janeke. Karin Axelsson inledde på orgel med Nocturne av E Taube. Som psalmer sjöngs Bred dina vida vingar och Oändlig nåd. Magnus Lindh inramade akten med sångerna En sång om kärlek av I Forsman/E Dahlgren och Evighet av C Häggkvist/T G:son ackompanjerad på piano av Karin Axelsson. Officiant var Hannah Klint Lidegran som höll griftetal och förrättade överlåtelsen.

Under stilla orgelmusik tog anhöriga och övriga närvarande avsked vid båren. Blommor samt minnesgåvor till Hjärt-Lungfonden märktes från familj, släkt, grannar och vänner. Som avslutningsmusik framförde Karin Axelsson Tröstevisa av B Andersson.

Minnesstund följde i Kyrkskolan där Linn Hellgren på fiol framförde bland annat Vildmarkens spröda trollväv av Åke ”Ufo” Gustavsson och Gånglåt från Äppelbo. Minnesord lämnades av Ulf och Linn Hellgren. Dottern Maria Janeke tackade på familjens vägnar och avslutade samvaron. Gravsättning kommer att äga rum på Tranås nya griftegård.