Det nuvarande konstgräset är cirka åtta år gammal och enligt Karlsson brukar de hålla mellan sju och tio år, beroende på hur mycket konstgräsplanen används, innan det är dags att förnya.

Den är sliten. I somras var Svenska fotbollsförbundet här och gjorde en utvärdering av planen. De konstaterade att den inte uppfyller kraven, att det går att spela på det, men att skaderisken blir lite högre.

Den nya mattan som ska läggas i sommar är dock inte fabriksny, utan ett och ett halvt år gammal. Konstgräset köps in från Danderyd för omkring 1,2 miljoner kronor och kommer från samma leverantör av matta som den befintliga.

Den är från Unisport, men det är en klart mycket vassare modell än den som ligger på Bredstorp i dag. Utvecklingen går hypersnabbt på den sidan.

En ny matta skulle kosta mellan tre och sex miljoner kronor. Det här är en högkvalitativ matta, fast den är begagnad.

Karlsson förklarar att det även är samma typ av miljövänliga granulatmatta som tidigare, helt enligt tidigare beslut i Tranås kommun. Ett planeringsmöte sker i nästa vecka och den 1 juli ska den befintliga mattan tas bort och ganska snabbt ersättas med mattan från Danderyd.

Hur påverkar detta arbete verksamheterna i sommar?

TFF har lite mindre verksamhet då, eftersom att det hamnar i stort sett mitt i semestern. Det som är lite sämre är att få tag i folk och supporta gänget som lägger mattan. Det kommer till lite jobb runtomkring. Men det ska funka, vi är bemannade för att lösa det på ett bra sätt, det är jag inte orolig för. Vi gör detta i samarbete med TFF och de är väl uppdaterade.