Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre att göra något

Insändare/Höglandet

Replik

Svar till Ledaren om SD i tidningen den 10 mars.

Du har helt rätt i nästan allt du skriver. Men är det inte förvånande att SD växer hela tiden trots det de varit med om under åren? Eller är det kanske just för att de rensat ut SD från såna som inte ska vara där? Eller är det för att folk läser deras partiprogram och lyssnar på vad de säger i debatter som gör att de växer? Jag vet inte, men ökar gör de. Du själv gör nu samma misstag som Aftonbladet och Expressen som skriver skit om SD så ofta de kan och efter varje artikel så ökar SD.

Din Ledare kanske resulterar i att SD ökar ännu mer nu. Skillnaden som jag ser det är att Åkesson gör något medan de övriga i regeringen samlas till möte och pratar om att göra något. Sen gör de ingenting tills en ny invandringsvåg är här. Är det inte bättre att göra något än att inte göra något alls?

Undrar en Höglandsbo

Svar direkt

SD verkar växa av det mesta, men ledarsidans uppfattning är att det viktigaste skälet är att partiet upplevs som tuffast på områden som oroar många väljare. Där har andra partier en läxa att lära. Det finns en möjlighet att SD kan vinna sympati för vilken publicitet som helst inklusive vår ledare, men vi kan inte ta sådan hänsyn när vi väljer vilka ämnen vi ska kommentera. Vi håller inte med om bedömningen att Åkesson gör mer än andra. Det hade varit mer handlingskraftigt av honom att delta i migrationskommitténs arbete än att dela ut flygblad.

Ledarredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel