Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandytalanger uttagna till VM i Finland

Det svenska F17–landslaget åker till Finland för att försvara sina fyra raka VM–guld. Med i truppen finns tre spelare från Skirö AIK och en från Tranås Bois.

Mellan den 28 februari och 2 mars avgörs F17-VM i finska Varkaus. Förbundskaptenen Annika Lundberg har nu spikat sin VM-trupp som innehåller 14 utespelare och två målvakter.

En kvartett ur den truppen kommer från Skirö AIK och Tranås Bois.

Från Skirö AIK får Ida Blickander, Tove Karlsson och Klara Volmersson åka med på VM–äventyret. Dessutom är Oliwia Lindell reserv på hemmaplan. Från Tranås Bois är det Sigrid Sundell som imponerat på förbundskaptenen och tagit en plats i truppen.

Ida Blom Gotte är reserv på hemmaplan.

Truppen samlas i Uppsala nästa vecka för ett kort läger innan avresan till Finland.

– Vi har bred kompetens i truppen och spelarna har ett välutvecklat spelsinne. Vi har bra spridning, det finns bolltrollare, starka skridskoåkare, grovjobbare och notoriska målskyttar i laget. Dessutom har vi två väldigt bra målvakter, säger Annika Lundberg till svenskbandy.se.

Till sin hjälp får Annika Lundberg både Linnea Thored Bergkvist och Vetlandatjejen Lisa Elg som biträdande förbundskaptener.

Ännu mer Vetlanda– och Skiröprägel blir det i och med att materialaren Fredrik Kvarnström också finns med kring ledarstaben.

Sverige, som är regerande mästare och har vunnit de fyra senaste gulden, ställs mot Ryssland, Norge och Finland under mästerskapet.