Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åtal mot mordmisstänkt Tranåsbo dröjer

 
Dödsmisshandeln i Boxholm
Visa alla artiklar

Åtal mot en Tranåsbo som misstänks för mord samt mot en Boxholmsbo som misstänks för medhjälp till mord dröjer. Åtalstiden har förlängts med en månad.

Sent på kvällen, fredagen den 29 maj, larmades polisen till Boxholm på grund av en misshandel. En man, med allvarliga skador, hittades utomhus och han avled senare av sina skador.

Två män, en från Boxholm och en från Tranås, frihetsberövades inom kort misstänkta för gärningen. Boxholmsbon kunde gripas redan natten mot lördagen, i en lägenhet i Boxholm. Tranåsbon hämtades in för förhör på lördagen och anhölls sedan.

Båda häktades senare – Tranåsbon misstänkt för mord och Boxholmsbon misstänkt medhjälp till mord.

Båda har förnekat brott, men erkänt att de befunnit sig på platsen.

Enligt häktningsbeslutet mot Tranåsbon skulle åtal ha väckts senast på tisdagen, men åtalstiden förlängs till den 28 juli.

Boxholmsbon finns inte med i polisens belastningsregister sedan tidigare, men det gör däremot Tranåsbon. Bland annat dömdes han till fängelse efter att ha misshandlat sin styvfar med en hammare.