Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är kvinnor klimatbovar?

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Är kvinnor en klimatkatastrof samtidigt som de är den grupp som är mest oroliga över klimatet? Den frågan ställer sig signaturen ”Miljövän” i en insändare.

Det kommer larmrapporter om klimat dagligen. Senast skulle man ha textilskam, och vilka är den största konsumenten av kläder? Jo det är kvinnor. De shoppar på nätet med fria frakter så varför inte ta några extra storlekar för det ”kostar” ju inget att skicka tillbaka.

Denna kvinnliga köphysteri går ut över lokala handlare som tvingas slå igen, fria frakter som ingår gör inte miljön bättre. Kvinnor har en mycket större andel kläder, skor och väskor för ett helt kompani! Sen skall dessa kläder tvättas efter en eller två dagars användning. Inte nog med detta, en kvinna har även en uppsjö av kemiska produkter till sitt välbefinnande och dessa skall så småningom ut i avlopp och reningsverk.

Men den allra största påverkan på klimatet är varje nytt barn och efter samtyckeslagen så får man väl säga att kvinnor äger detta beslut också till större del. Så frågan kvarstår, är kvinnor en klimatkatastrof samtidigt som de är den grupp som är mest oroliga över klimatet?

MILJÖVÄN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel