Mannen i 25-årsåldern greps

En kvinna i 20-årsåldern hittades död och en anhörig till kvinnan var allvarligt skadad. Enligt polisen hade gärningsmannen använt sig av ett tillhygge men har inte närmare kommenterat vilken typ av tillhygge det har varit.

Under tisdagseftermiddagen genomfördes förhör med mannens advokat, Uno Karlsson, närvarande. Åklagaren Pernilla Törsleff berättar att mannen har erkänt att han dödat kvinnan.

Han erkänner att han tagit livet av en kvinna och han har medgett att han skadat en kvinna. Han har inte tagit ställning till om det är mord, dråp eller något annat, säger Pernilla Törsleff.

Åklagaren bekräftar att mannen använt sig av ett tillhygge men vilken typ vill hon inte specificera med hänsyn till förundersökningssekretessen. Det som föranledde det misstänkta mordet var att de hade bråkat som grannar. Hon vill inte gå in på motiv eller tillvägagångssätt.

Det har varit bråk på platsen, det kan jag bekräfta och det var anledningen till att polisen larmades dit. Men vad det handlar om kan jag inte gå in på, säger Pernilla Törsleff.

Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och bor i samma byggnad som den mördade kvinnan, den skadade kvinnan var på besök. Mannen är inte tidigare dömd och har bott i Vetlanda kommun i fem år.

Läget med den skadade kvinnan är stabilt, uppger åklagaren.