Annons
Vidare till tranastidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anebybo åtalas för dödshot och misshandel

Mannen ska ha slagit kvinnan och hotat att döda henne och hennes barn. Nu ställs han inför rätta.

Anebybon är i 30-årsåldern och misstänkt för flera brott vid ett par tillfällen. Det framgår av stämningsansökan, som innehåller tre åtalspunkter.

I maj 2019 ska mannen på en adress i Aneby ha hotat med att våldta kvinnan samt döda henne och hennes barn.

Allvarlig rädsla

Enligt åklagaren var hotet sådant att både kvinnan och barnen kunde förväntas känna allvarlig rädsla för personlig säkerhet och säkerhet till frihet. Mannen är därför åtalad misstänkt för olaga hot.

Åklagaren menar att Anebybons motiv har varit att kränka kvinnan och barnen på grund av deras trosbekännelse.

I samband med nämnda händelse ska den åtalade mannen även ha försökt slå till kvinnan, men hindrats av en annan person. Eftersom det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas åtalas mannen också för försök till misshandel.

I juni förra året, även då på en adress i Aneby, ska mannen enligt åtalet ha gett sig på ett av kvinnans barn och slagit vederbörande med öppen hand i bakhuvudet.

Har nekat

Även i det här fallet ska motivet ha varit kränkning på grund av trosbekännelse. Händelsen har resulterat i att mannen åtalas för misshandel.

I förhör har mannen nekat till samtliga brott som han är misstänkt för. Men enligt åklagaren har han begått samtliga gärningar med avsikt.