Med det bruna håret i lätt oreda, iklädd en säckig svart t-shirt och mörkblå byxor leddes den unga mannen in i rättssalen i Eksjö tingsrätt under tisdagseftermiddagen. Efter att kort ha svept med blicken över åhörarna längst bak tog han plats bredvid sin advokat Uno Karlsson.

Mannen, som greps under natten mot lördagen, är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en 35-årig man och samt försök till mord efter att ha gett sig på ytterligare en person den aktuella kvällen.

Tingsrätten delar åklagarens bild av att den misstänkte mannen riskerar att undanröja bevis eller återfalla i brott om han sätts på fri fot. Rätten biföll också åklagarens begäran att mannen ska häktas med restriktioner.

Chefsåklagare Klas Lorefors lyfter fram att det finns ett flertal vittnen till händelsen.

_-Det finns flera personer i övrigt som varit närvarande den här kvällen. De personerna har hörts eller kommer att höras, säger han och berättar att det kan finnas ytterligare vittnen.

-Vi är intresserade av om det finns fler och nu jobbar vi för att ringa in vilka som var där.

Vad vet ni i nuläget om vad som hände den där natten?

-Vi har en bild, men utredningen är fortfarande i ett tidigt skede, säger Lorefors.

Chefsåklagare Klas Lorefors berättar misstankarna kvarstår mot kvinnan som greps tillsammans med mannen men numera är släppt på fri fot.

Foto Janne Wrangberth

Lorefors vill inte uttala sig om på vilken relation den nu misstänkte mannen och den avlidne Vetlandabon hade eller på vilket sätt de eventuellt kände varandra.

Den kvinna som greps samtidigt som mannen under lördagsnatten släpptes under måndagen.

-Hon är försatt på fri fot, men hon är alltjämt misstänkt, säger Klas Lorefors.

25-åringen förnekar brott.

Relaterat till artikeln