BANDY AIK vann med 5–1 efter en imponerande första halvlek där man gick fram till 4–1.

Snabba fakta

Skirö AIK–AIK 1–5 (1–4)

Mål, Skirö: Lisa Enström.

AIK: Matilda Öhman 2, Anna Widing, Hann..

Snabba fakta

Skirö AIK–AIK 1–5 (1–4)

Mål, Skirö: Lisa Enström.

AIK: Matilda Öhman 2, Anna Widing, Hanna Nygren, Hanna Brusberg.

Publik: 122.

Hanna Brusberg fastställde sedan slutresultatet till 5–1 då hon prickade in en straff på sin forna lagkompis Pernilla Elardt i Skirömålet.

AIK säkrade därmed andraplatsen i serien och vägen mot en ny SM-final blir något enklare då man får välja motståndare i kvarten.

– Att spela SM-final är det vi strävar efter varje år, det finns ingenting annat, säger Hanna Brusberg som lämnade Nässjö för Stockholm 2008.

– Det har blivit några år nu men jag trivs bra. Jobbar som sjuksköterska på Karolinska. Men det är klart man börjat fundera i banorna på att komma hem till Småland någon gång.

Annons

Tillsammans med en annan Nässjötjej, Lovisa Elovsson, höll hon ihop AIK:s försvarslinje på ett föredömligt sätt och Skirös attacker var lätträknade.

– Jag hade väntat mig en rejäl anstormning i andra halvlek men den kom aldrig riktigt. Vi hade en tuff match mot dem hemma där det var på håret att vi lyckades vinna. Då hade de bra fart.

Torgny Enström gjorde sin första match som Skirötränare efter att Ulrik Gustafsson och Stefan Bloms lämnat. Men någon ny tränareffekt blev det aldrig.

Det var mest Evelina Johansson som var hotet framåt och Skirö måste upp några snäpp inför stundande slutspel.

För AIK, där Tranåstjejen Frida Erlandsson är lagkapten, är målet ett nytt SM-guld men förutsättningarna för att bedriva elitbandy är allt annat än enkelt i Stockholm.

– Vi har knappt någon is. Vi har fått åka runt överallt den här säsongen i Stockholm och Uppsala. Nu har vi fått is i Bergshamra den här veckan, inga linjer eller något men i alla fall is, skrattar Hanna Brusberg.

På läktarna i Sapa arena fanns flera nära och kära till Brusberg.

– Det är väl så nära man kan komma ”hemma” det här. Det är alltid roligt när familjen kan titta på, säger Hanna innan hon skrinnar iväg för att ta emot släktens segergratulationer.