MOTORSPORT Det är en minst sagt framgångsrik månad som Johan Axelsson har att blicka tillbaka på. I de tre rallytävlingarna som han har ställt upp i har det blivit seger i alla tre.

Segersviten inleddes i Gullabo den 6 september när han tog hem den femte deltävlingen i Bilsport–rallycup (En tävling med deltagare från hela södra Sverige).

Sedan bar det iväg till Skogsåket (Energicupen) utanför Tranås – där det också slutade men en fin förstaplats för Johans del.

– Skogsåket körde jag mest för att få lattja av mig lite på hemmavägarna. Men det fanns flera förare som kände till vägarna bättre än mig, så det var skönt att vinna framför dem, säger Axlesson.

Och så nu i helgen så var det dags igen.

I den sjätte deltävlingen av Bilsport–rallycup i Karlshamn bjöd Axelsson på en riktig rysare – när han tog hem segern en sekund före tvåan.

Annons

– Det snurrar en del i skallen när man vet att det är så jämnt. Det finns inte plats för några misstag då, säger Axelsson och fortsätter:

– Det är bara att tänka positivt och vara fullt koncentrerad. Det är A– och O när man kör i 180 på en skogsväg.

I och med segern leder Axelsson den totala sammanställningen med en deltävling kvar att köra. Och det blir en speciell tävling för Johans del eftersom att allt kommer avgöras på hemmaplan.

– Det är ju lite kul att sista deltävlingen är Novemberskölden i Nässjö. Men det finns såklart både för– och nackdelar med det. Nu får jag mycket mer press på mig, säger han.

Men målet måste vara att vinna titeln nu va?

– Ja det är givet och det har varit min målsättning hela säsongen. Jag vann för två år sedan och det vore kul att få vinna igen.

Förra året körde Johan Axelsson inte några tävlingar eftersom han nyligen blivit pappa då. Därför blir det här hans stora chans att försvara titeln – när han nu är tillbaka på skogsvägarna igen.

– Det är svårt att få tiden att räcka till för rally när man har familj, så det här hade aldrig varit möjligt utan en förstående fru, säger Johan Axelsson och fortsätter:

– Att vinna en gång är inte så svårt, men att försvara sin titel är tuffare. Då är man föraren alla vill slå.