Tranås Tidning träffar henne i samband med ett träningspass på Bredstorps IP. Om en månad ska hon tävla i mångkamps-SM. För många Tranåsbor är 22-åriga Victoria ett välbekant ansikte. I ungdomsåren gjorde hon bra ifrån sig på tävlingsarenan och på meritlistan finns bland annat ett SM-guld på 60 meter häck.

Under fyra år gjorde hon ett uppehåll.

– Jag tyckte inte att det var jättekul och så hade jag ett jobb som innebar arbete på kvällar och helger, säger hon.

I september förra året började Victoria träna igen och gör nu en ny satsning. Den har redan resulterat i en bronsmedalj, på mångkamps-SM i februari. Men det är inte om friidrottscomebacken den här artikeln ska handla, utan om Tranåstjejens tv-debut. Den 23 augusti är det premiär för programmet där deltagarna, i tolv par, tävlar i klassiska idrottsgrenar som löpning, höjdhopp, simning och klättring. Efter varje omgång får ett par åka hem.

Sista dagen

En kompis uppmanade Victoria att söka till Atleterna. På sista ansökningsdatumet anmälde hon sitt intresse och veckan efter fick Victoria veta att hon fanns med bland 400 uttagna till programmet. Hon klarade de hårda fysiska testerna och intervjun bra och gick vidare även i nästa omgång. Det innebar att Victoria blev en av de 24 deltagare som den 10 maj påbörjade en tio veckor lång inspelning, som ägde rum i Katrineholm och Nyköping.

Annons

– Det är bland det roligaste som jag har gjort, värsta äventyret. Alla bodde tillsammans och vi blev som en familj.

Träningen inför tävlingsmomenten genomfördes gemensamt och alla, trots att de var konkurrenter, hjälpte varandra.

– Det var kul att se andra utvecklas.

Vilka grenar det skulle tävlas i fick man inte reda på förrän samma dag inspelningen skulle göras.

– Det västa var all väntetid som gjorde att det blev svårt att förbereda sig.

Victoria tycker att hon rätt snabbt vande sig vid tv-kameran.

– När man som jag är van vid att tävla vet man vad man ska fokusera på.

Bra upplägg

Tranåsatleten är nöjd med sin insats och tycker att hon den manlige lagkamraten kompletterade varandra bra. Hon gillar också själva upplägget på programmet.

– Men man ville inte att någon skulle behöva åka hem. Det hade varit bättre att räkna poäng.

Hur det gick kan Victoria naturligtvis inte avslöja. Hon har själv inte fått se programmen i förväg och ser med spänd förväntan fram emot den 23 augusti.

– Jag är skitnervös, säger hon.