SPEEDWAY Jaroslaw Hampel har varit en del av navet i Elit Vetlandas lagbygge sedan många år tillbaka. Därför var det naturligt att han tog över kaptensjobbet när Jason Crump tvingades lägga släpskon på hyllan.

Och kaptensrollen har fått honom att växa ytterligare som förare. Förra året svarade Hampel för sin kanske bästa säsong någonsin i Vetlanda–västen.

Jag trivs med att vara lagkapten för det här laget. Förhoppningsvis kan jag komma upp till samma nivå som i fjol, säger Jaroslaw Hampel och fortsätter:

– Jag har aldrig ens behövt fundera när vi har pratat om nästa säsong, det har varit självklart för mig att stanna. Jag är glad över att jag har fått vara en del av det här laget i så många år.

Vad är det som gör Vetlanda så speciellt?

Annons

Det finns så mycket bra folk runt omkring den här klubben, allting är väldigt professionellt och vi har alltid haft bra lagsammanhållning. Det är viktigt för mig och det är anledningen till att jag alltid velat vara kvar.

– Det här är min plats i Sverige helt enkelt, hela staden andas speedway här.

När starttejpen går upp i Hallstavik i kväll inleder Hampel sin nionde säsong i Elit Vetlanda–västen. Och det är en säsong där de flesta är eniga om att Elit Vetlanda är favoriter till att lyfta SM–bucklan i höst.

Lagkapten Hampel tonar dock ner förväntningarna och höjer ett varningens finger.

– Vi ser såklart väldigt starka ut, men vi får inte glömma att de andra lagen också ser riktigt bra ut. I speedway kan man aldrig vara säker på vad som händer längs vägen, vi måste vara beredda på att jobba hårt och visa respekt för våra motståndare.

Rospiggarna, som står för motståndet ikväll, är nykomlingar i elitserien och Hampel räknar med att det blir tufft att åka till Hallstavik.

– Det är alltid svårare att plocka poäng på bortaplan och speciellt mot Rospiggarna eftersom de inte kört i elitserien på några år. Det viktigaste är att vi hittar rätt i inställningarna tidigt så att vi inte tappar kontakten med dem. Vi måste göra ett bra jobb för att få med oss några poäng, säger Hampel.